Karanlık hep kötümüdür? Ya yanlışsak?

Karanlık hep kötümüdür? Ya                    yanlışsak?                                         
Aydınlık hep iyidir her zaman iyidir öyle değil mi? Karanlıkla baş başa kaldığımız bir anda en ufak bir ışık demeti görsek  hemen koşarız ışığın bizi nereye sürükleyeceğini bilmesekte. Ya o ışık aydınlık değilse size göre karanlık olan  daha aydınlıksa diye hiç düşündünüz mü? Yıllardır aydınlıkta diken üstünde oturuyor olsaydınız karanlık daha mı iyi acaba diye düşünmez miydiniz?            
Işık bir kaynağa ihtiyaç duyar ve bu kaynağın bir mum olduğunu var sayalım. Sizi aydınlattığını düşündüğünüz  mumun etrafında dönüp duruyorsunuz fakat şunu unutmayın ki mum dibine ışık vermez.
            Mumun etrafında dönmeyi bırakın ve uzaklaşın artık karanlık saydığınız fikirlere doğru yönelin siz yönelin yanınızdakileri de sizle beraber götürün kaybolun karanlıkta elbet belli bir süre ilerledikten sonra asıl aydınlık sizi kendi ışığına boğacak ve bir daha asla o mumun etrafında dönmeye ihtiyaç duymayacaksınız. Etrafında yıllardır dödüğünüz  mum yerine artık  size zihninizde oluşan meşale eşlik edicek nereye giderseniz gidin hep sizinle kalıcak asıl aydınlıkla sizi buluşturacak.
            Şimdi elinize bir kitap alın ve okumaya başlayın. Işığınız diğer insanlara rehber olsun ve ölümsüzlüğü yaşayın. Unutmayın beden çürüyüp gider ama bıraktığınız parlak bir kıvılcım parçası daima diğerlerine yol gösterir ve sizden bu dünyaya miras kalır.
Yazar: Macro

0 yorum:

Yorum Gönder