Nasıl Mutlu Bir İnsan Olunur? (2)

Nasıl Mutlu Bir İnsan Olunur? (2)
        Bu yazıya devam etmemin sebebi bu konu hakkında uzun uzadıya konuşabilecekmişim gibi hissetmem oldu. Ve birde bu konu hakkında yazı yazarken gerçekten keyif alıyorum. Madem keyif alıyorum devamını yazıyım dedim.

            “Mutlu olmak için uğraş vermelisiniz. Mutluluğa, iş, para ya da aşkla ulaşılmaz. Mutluluk sizinle kendiniz arasında bir meseledir.”
Rufus Wainwright

           “Kısacası mutlu olmaya çalışın mutlu olmak zordur kolay olansa üzgün kalmaktır. Zoru başarın zoru başarmakta sizi mutlu edecektir mutluluk bir maddede ya da uzakta değildir içinizdedir.”
Macro: Nasıl Mutlu Bir İnsan Olunur? (1)

Alttaki de benim bir sözüm bu yazının bir önceki serisinden. Diyeceğim şu ki  bu iki sözü karşılaştırınca benimde sanırım mutluluk hakkındaki fikirlerim biraz desteklenmiş oluyor. Ve sanırım bu yazıya devam edeceğim. Zaten devam etmekte istiyorum açıkçası.

Mutluluk bir uğraştır ve içinizdedir size kalan içinizdeki mutluluğa erişmektir. Peki bunun için ne yapmamız gerekiyor.  Öncelikle kendinizi sürekli başkaları ile kıyaslamaktan vazgeçin. Kendinizi tanıyın, kendiniz gibi olun başkası gibi olmaya çalışmayın başkalarının sevdiği şeyleri sevmeye çalışmayın.  Milyonlarca kişi bir kitabı beğeniyor diye kendinizi o kitabı okumaya zorlamayın kendi sevdiğiniz kitabı okuyun, hatta yazmayı seviyorsanız kendinize bir kitap yazın. Unutmayın siz teksiniz sizden bir tane daha yok bu dünyada bu  yüzden başkası gibi olmayı yada başkalarına ayak uydurmaya çalışmayı  bırakıp kendi istediğiniz gibi  yaşayın, yaşamaya çalışın. Aklıma gelen birkaç öneriyi daha yazının devamında sizinle paylaşacağım okumaya devam edim pişman olmazsınız.

Hayır demeyi öğrenmelisiniz. Belki kimseyi kırmıyor, herkes tarafından seviliyorsunuz ama içiniz çürüyor farkına varın! Gereksiz kibarlıktan, hayır diyememekten kurtulun. Hayatınızı sizin istekleriniz, düşünceleriniz yönetsin.

Her dakika berbat bir hayat yaşıyormuş gibi sizden daha kötüleri yokmuş gibi mızmızlanıp durmayın ya daha iyisi için çabalayın bu sizi mutlu edecektir yada sizden daha kötülerinin olduğunu kabullenin ve hayatınızın tadını çıkarmaya çalışın.

Kendi isteklerinizi ihtiyaçlarınızı sürekli erteleyip işle güçle uğraşmayın arada bir kendinize vakit ayırın.  Yaşamınızın üzerinize yüklediği yükleri hafifletmeye çalışın ve hafifleyin.

Başkalarını kıskanarak sürekli bir yarış içine girmeye çalışmayın kendi rekorlarınızı kırın kendinizi geliştirin başkası farklı bir alanda yetenekli olabilir sizde kendi alanınızda yeteneğinizi geliştirin bırakın herkes kendi işini yapsın siz başkası değilsiniz kendinizsiniz unutmayın başka biriyle aynı olamazsınız.

Sürekli aynı şeyleri yapmak bir yerden sonra sıkıcı gelmeye başlayacaktır. Ne biliyim çıkın gezin, dolaşın, müzik dinleyin, hoplayın zıplayın, hiç yapmadığınız şeyleri yapmaya çalışın. Sürekli aynı şeyleri yapmak aynı sonuçları verir aynı şeyler bir süre sonra sıkmaya başlar. Aynı şeyleri yapmanız gerekiyor ise de her gün farklı şekilde yapın mesele bir ressamsınız  her gün karakalem resim çiziyorsunuz bundan sıkıldıysanız renkli kalemleri elinize almanın zamanı gelmiş demektir.

Yapmadığınız şeyler varsa ve yapmanız gerekiyorsa yerinizde oturup somurtmak yerine kalkıp yapın. Siz mızmımzlanırken o iş kendi kendine olmayacak o olmadıkça da siz kendinize kızacaksınız.

 

Söylediğim gibi mutluluk içinizde, mutluluğa ulaşmak tamamen size kalmış bir durum. Bu yazıda mutluluğa daha rahat ulaşabilmeniz size rehberlik etmeye çalıştım buradan sonrası size kalmış artık.

 Hala yazacak tonlarca madde var aklımda belki 3. bir yazı olarak ilerde bu seriye devam edebilirim şimdilik bu kadar. Mutlu olmak için çabalamaya çalışın.

Yazar: MACRO

 



0 yorum:

Yorum Gönder