TÜRKİYE'ye HOŞ GELDİNİZ


 Neden sorusu üzerine…
            Türkiye de yaşıyorsanız her gün illaki bir şeyleri  neden böyle yapmışlar diye kafaya takıyorsunuzdur, anlamak için de saatlerce çaba harcıyorsunuzdur. En azından ben her gün saçma sapan şeylerle karşılaşıyorum bu yüzdende bunun hakkında bir yazı yazmak istedim. Günlük sıradan şeyler yerine biraz daha genel sorunları örnek göstereceğim çünkü her gün karşılaştığım saçmalıkları sayamaya başlarsam 5 cilt yazı çıkar ortaya yazmak bana dert okumak size dert olur.
 Gerçekten aşırı mantıksız sistemler, saçma sapan sırf kural olsun diye konulmuş kurallar, gereği olmayan bir şeylerle uğraşmalar ama sorunları görmezden gelerek hiç oralı bile olmamalar ve daha niceleri. Evet hoş geldiniz burası Türkiye. Mantıksızlığın mükemmel derecede yüksek olduğu herkesin zamanla koyuna evrildiği dünyanın en mükemmel(!) ülkesi. Dünyanın neresine giderseniz gidin daha iyisini bulamazsınız gerçekten söylüyorum ya şaka yapmıyorum, gülmeyin.  O kadar iyi bir ülke ki sizin yerinize düşünüyorlar yahu siz hiç çaba göstermeden gün boyunca otluyorsunuz başka nerede var böyle bir hizmet Allah aşkına bana bir örnek göstersin.
Demokrasi ile başlayalım. Demokrasinin tarihsel süreçleri üzerine öne atılmış görüşleri incelediğimizde halk tarafından karar alma sürecine katılma olarak uzlaşı sağlandığını görürüz. Bizler oy kullanma imtiyazına ulaşmış olsak bile bizi ilgilendiren hangi karar alma sürecine katılıyoruz? Bkz:YÖK tasarısı dönüştürülüyor, öğrenciler hakkında veya üniversitelerin işleyişi hakkında yeni düzenlemeler yapılacak. Peki hangi üniversite hocasına ya da öğrencisine fikir soruluyor? Ya da oylamaya sunuluyor? Hal böyleyken bu yönetim şekline demokrasi demek kadar mantıksız bir durum yoktur.
Bir örnek olarak ta KPSS yi öne sürebilirim yıllarca sınava girip hep en iyisi olmak için uğraş, liseyi kazan, üniversiteyi kazan, 16 sene oku, çabala ee iş yok. E oldu mu şimdi güzel ağabeycim demezler mi sana biz bu kadar sene boşa mı okuduk çabaladık diye. Madem iş vermeyeceksin kapat okulların hepsini kur sanayiyi herkes sanayide çalışsın bari üretim artar da bir katkısı olur sana. Ayrıca şunu da unutmayalım ki KPSS adayları birilerini eleye eleye o noktaya kadar gelmiş daha ne sınavından bahsediyorsun sen anlamış değilim.
            KPSS dershaneleri de ayrı bir saçmalık konusu  sana ders veren adamlar zaten KPSS yi kazanamadığı için orada çalışıyor e ne anladık biz bu işten başaramayan adam sana nasıl başarının yolunu göstersin ki kimin umurundaki ama bu sistem. Senin bir senen daha boşa gider altı üstü seneye kazanırsın üzülme. Öte yandan dershane yöneticisi ucuz öğretmen çalıştırır paraları cebine atar evinde rahat rahat uyur oda seneye tekrar para kazanacak nasıl olsa bak gördün mü her şerde bir hayır vardır  üzülme millet sayende para kazanıyor.
            Canım ülkem bayılıyorum bu ülkeye taşı toprağı sıksan mantık fışkırır. Ya celladına aşık bir milleti ne yapmalı. Önüne koyduğun bütün fırsatları sen gel elinin tersi ile it, sana doğruyu anlatalım o doğrunun bütün kanıtlarını da gözüne sokalım ama sen gene de inanmayıp makarna yak kömür ye. Daha çok ağlarsın bu kafayla unutma koyunları kurban bayramında kesiyorlar bayrama da pek bir şey kalmadı şunun şurasında bayram dediysem sevinme sayın koyun bey bu senin bayramın değil aşık olduğun çobanının bayramı olacak ve o an geldiğinde uyanmak için çok geç olmuş olacak.
Diyeceğim şu ki :
Celladına aşık olmuşsa bir millet,
İster ezan ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstehaktır ona her türlü zillet.
Bu ülkede makarna yakıp kömür yiyen celladına aşık insanlar olduğu sürece, daha nice  saçmalıklara göz göre göre inanmak için ısrar eden, kendini zorlayan insanlar olduğu sürece daha bizim yerimize çok düşünürler bizde çayırda çimende bütün gün salak salak otlarız.
Yazımın bütün özeti bu aslında Türkiye ye hoş geldiniz. Burada mantık arama kesinlikle tehlikeli ve yasaktır. Sağlıcakla kalın ve düşünmemeye çalışın mümkünse.
Yazar:Macro

0 yorum:

Yorum Gönder